Sunday, October 25, 2009

Mat Nigger Tengok Piala Malaysia


Semalam..kul 8.45malam..
lokasi : bilik tv blok aku..
jumlah orang yang terlibat:dua orang aje..aku ngan member aku budak terengganu..
channel yang dipasang : game quarter final..selangor vs terengganu..

aku borak2 jap ngan member aku, then terus aku blah..x sanggup nak tengok liga tempatan..sori ea..

aku datang balek..da kul 10.20..ade tiga orang tengah tengok time tu..and surprisingly, dua orang tu orang tempatan termasuk member aku budak ganu tu, and sorang lagi mamat foreigner join tengok sekali..aku x taw le ape yang interesting sangat game tu..so aku pon tumpang la tengok sekali..

aku x ingat la last time aku tengok liga malaysia tahun biler, maybe time aku form3 kot kat sekolah aku..eh jap..aku confius jap..sori2..tu game budak sekolah aku maen game daerah..aku rase aku x dapat bezakan la kualiti player2 budak sekolah aku ngan player 'profesional' malaysia..

aku pelik tengok foreigner ni..die macam enjoy aje tengok liga malaysia..padahal, aku yang orang malaysia ni takde perasaan pon tengok..

abis aje penalty, yang mana selangor kena titik 4-5 ngan terengganu, aku switch tukar tengok game epl..tottenham hotspurs vs stoke city..baru 1 minit camtu, mat nigger tu blah..tak taw le kot2 die protes tak puas hati ngan aku, sebab aku kacau die nak tengok game bola malaysia..

seriously, last time aku enjoy tengok game bola time player import tengah berlambak kat malaysia..era ujung 90-an..maybe sebab time tu, bola liga luar tak masuk lagi kat malaysia..so, kualiti2 permainan time tu aku enjoy seolah2 liga malaysia adalah liga no1 kat asia..kebanjiran player import macam kebanjiran mat bangla yang bekerja di kedai mamak..

mungkin jugak time tu aku masih lagi budak hingusan, tu yang aku enjoy terlebih tu..time tu, x silap aku la, dunhill sponsor utama..memang best la time tu..siap sebelum start kelas tiap2 pagi, mesti sembang pasal bola dulu ngan member..

tapi sekarang..jangan harap la..buang air liur aje aku sembang pasal bola...

p/s:time game selangor vs terengganu, banyak giler botol air kat tepi padang..untung apek recycle...


penang time zaman kegemilangan..tu striker yang duduk no2 dari kiri..merzagua..giler power..time last time penang menang liga, final game penang vs selangor..die dapat bola terus dribble keeper..seingat aku la, time tu la aku menjerit paling hengat x hengat time tengok liga malaysia..full time penang 2 selangor 1..penang jadi champion..hey la weyyy...

2 comments:

meyour said...

salam,
Bola sepak adalah berkenaan dgn passion... jika ada passion maka hiduplah bolasepak itu.

gua tengok blog lu penuh dengan passion...

sematkan bolasepak dihati kita semua..

salam blog....

esofagus said...

thank meyour..