Saturday, October 31, 2009

Aku umpama biskut lemau


Tak tawu la apesal..

sejak dari lepas presentation psm, aku da start jadi lemau semacam..

umpama biskut marie yang masuk angin..yang tak sedap langsung dimakan..

ke sebab tenaga aku aku da keluarkan tahap super saiya time aku present aritu..

ke aku silap makan..tu yang badan aku tiba2 lembik dan asyik nak tertidor je aku ni..

ermm..ntoh le..

maybe sebab da lame sangat kot tak rehat..

perlu bercuti kot..

ntoh la...

Friday, October 30, 2009

Rugi Fahrin Ahmad break ngan linda onn

dude..

rugi ko..

tengok ex 'teman tapi mesra' ko..

posing ngan banglo rm2.4juta





Tuesday, October 27, 2009

Me versus myself


Pagi tadi aku buat presentation UGP1(undergraduate project1)..

Alhamdulillah sume ok..ade la satu soalan pelik aku x boley jawap..

strategi aku time minggu lepas, yang time aku jadi 'bidan terjun' dengan tolong buat presentation untuk group aku banyak tolong aku sebab lecturer subjek corrosion tu, adalah examiner aku..

kebetulan pulak, tiga minggu lepas, aku ngan group aku present ramai2 kat depan untuk subjek profesional ethic..time tu, aku macam besa la, mesti kena part discussion(discussion part paling susah) yang susah lagi terkeliat lidah nak pronounce..giler ape, ntoh ayat english mane kitaorang ambik...

so senang cite, disebabkan aku da present dua kali sebelum aku punyer UGP presentation, so aku berjaya present ngan aku..aku rase la dari 100% aku boley bagi, aku rase aku da bagi 88%(number 'ong' hehe)..

frankly say, aku rase musuh utama setiap orang time buat presentation adalah diri sendiri..dan bukannya panel examinar..kesah ape ngan panel examiner,kalo dorang tanya soalan, jawab je la..

strategi aku hari ni, adalah aku datang awal and aku join sesi kul 8 sebagai observer..sesi aku pulak kul 10.30, aku pulak bila aku da bosan tunggu sesi kul 8 habis, so secara automaticnye nervous aku akan ilang..bile nervous aku da ilang, aku akan secara automatik ready and nak settle kan benda alah tu..

ermm..kalo aku masuk rancangan fear factor, rasenyer the biggest fear aku adalah diri aku sendiri..yang mana kalo aku boley push aku punyer darkside, memang tarak ape yang perlu ditakutkan..

Syukur Alhamdulillah(pronounciation macam dalam iklan hai-o..haha)

sekarang aku rase bebas sangat sampai aku rase macam nak pi mandi laut and tanned kan cikit kulit aku..

Sunday, October 25, 2009

Mat Nigger Tengok Piala Malaysia


Semalam..kul 8.45malam..
lokasi : bilik tv blok aku..
jumlah orang yang terlibat:dua orang aje..aku ngan member aku budak terengganu..
channel yang dipasang : game quarter final..selangor vs terengganu..

aku borak2 jap ngan member aku, then terus aku blah..x sanggup nak tengok liga tempatan..sori ea..

aku datang balek..da kul 10.20..ade tiga orang tengah tengok time tu..and surprisingly, dua orang tu orang tempatan termasuk member aku budak ganu tu, and sorang lagi mamat foreigner join tengok sekali..aku x taw le ape yang interesting sangat game tu..so aku pon tumpang la tengok sekali..

aku x ingat la last time aku tengok liga malaysia tahun biler, maybe time aku form3 kot kat sekolah aku..eh jap..aku confius jap..sori2..tu game budak sekolah aku maen game daerah..aku rase aku x dapat bezakan la kualiti player2 budak sekolah aku ngan player 'profesional' malaysia..

aku pelik tengok foreigner ni..die macam enjoy aje tengok liga malaysia..padahal, aku yang orang malaysia ni takde perasaan pon tengok..

abis aje penalty, yang mana selangor kena titik 4-5 ngan terengganu, aku switch tukar tengok game epl..tottenham hotspurs vs stoke city..baru 1 minit camtu, mat nigger tu blah..tak taw le kot2 die protes tak puas hati ngan aku, sebab aku kacau die nak tengok game bola malaysia..

seriously, last time aku enjoy tengok game bola time player import tengah berlambak kat malaysia..era ujung 90-an..maybe sebab time tu, bola liga luar tak masuk lagi kat malaysia..so, kualiti2 permainan time tu aku enjoy seolah2 liga malaysia adalah liga no1 kat asia..kebanjiran player import macam kebanjiran mat bangla yang bekerja di kedai mamak..

mungkin jugak time tu aku masih lagi budak hingusan, tu yang aku enjoy terlebih tu..time tu, x silap aku la, dunhill sponsor utama..memang best la time tu..siap sebelum start kelas tiap2 pagi, mesti sembang pasal bola dulu ngan member..

tapi sekarang..jangan harap la..buang air liur aje aku sembang pasal bola...

p/s:time game selangor vs terengganu, banyak giler botol air kat tepi padang..untung apek recycle...


penang time zaman kegemilangan..tu striker yang duduk no2 dari kiri..merzagua..giler power..time last time penang menang liga, final game penang vs selangor..die dapat bola terus dribble keeper..seingat aku la, time tu la aku menjerit paling hengat x hengat time tengok liga malaysia..full time penang 2 selangor 1..penang jadi champion..hey la weyyy...

RAUL : A LIVING LEGEND



Semalam game sporting gijon vs real Madrid, commentator ade mention yang raul just 1goal away to equal 227goals recorded by alfredo di Stefano..kalo nak tambah perkataan ‘The Great’ kat depan name di Stefano pon tarak ape..sebab aritu, maradona dengan mulut die yang berbau kokain tu cakap die lagi bagus dari pele..esok tu, pele reply dengan bibir tebal die, yang kat argentina, ade sorang player yang lagi bagus dari maradona iaitu Alfredo di Stefano a.k.a the blonde arrow..

Atuk di Stefano ni la pencetus revolusi kat real Madrid..time die la real Madrid start jadi king kat Europe..dan sebab die jugak, Barcelona start berbulu ngan Madrid sebab asalnye di Stefano maen untuk Barca, then lepas dua game, Madrid ‘baek punya cilok’ sign contract blockbuster dengan di Stefano..time die maen tahun 50-an, real madrid berjaya dapat 5 champion league cup time die maen

Ok2..berbalik kepada raul..semalam die maen 1st eleven..jadi centre forward sorang2 die sambil disupport ngan kaka dan granero di kanan serta drenthe di kiri..minit ke 40,Aku tengok start minit ke -30 camtu, sebab layan game Chelsea dulu, raul telah menggunakan sikunya lalu mengayun kakinye ke arah bola..bola melayang, keeper tepis..then, sebagai pengiktirafan terhadap skil siku die, ref hadiahkan kad kuning kat die..

Minit ke 77, die dapat through ball dari kaka..die terus rembat goal..tapi ref tak kira..raul definitely tak offside..tak taw le ape pasal..

Raul ni rasenyer die last survivor kat galaticos yang pertama dulu..Era kegemilangan awal 2000-an..raul,zidane,ronaldo(brasil),figo,roberto carlos,beckham..perghhh..memang terliur beb..erm..lupe pulak nak mention casillas ngan guti..

Raul ni jenis finisher especially time bola kelam-kelibut..memang feveret die skor macam tu..jarang la buat larian ala2 usain bolt, tapi slalu at the right place at the right time..natural born finisher macam nistelrooy..

True captain..setia kat real madrid...benitez pernah mention yang die ambik raul dari atletico Madrid time zaman remaja die..time tu bernitez jadi asst manager kat real..sebelum bernitez pi Valencia dan menjulang trofi liga dua kali antara tahun 2001-2004

Fakta:

Sekarang ni raul pegang rekod top-scorer kat Champion League..tengah kongsi2 ngan Inzaghi..68gol..

Da maen 528game ngan team senior real Madrid..

Berjaya me-maintain kan jersi number 7 kat real Madrid..beckham ngan ronaldo datang pon, tak dapat curi jersi tu..

Player pertama berjaya rekod 50gol kat champion league time die skor lawan olympiakos tahun 2005..

Player pertama berjaya skor dua final champion league..time lawan Valencia ngan bayer Leverkusen..

Best position..jeng..jeng..sebagai second striker..

Saturday, October 24, 2009

Syaitan dan air todi..



Soalan : apakah pertalian antara syaitan dan air todi a.k.a arak??
Jawapan die : air todi tu kan air kencing syaitan..

Ok2..straight to the point..aku saje nak ulas pasal game besar boom-ke-ba-boom weekend ni..Liverpool vs Man United..venue : Anfield..

Sebagai sorang supporter yang takde kaitan(gua support Chelsea), gua harap2 la sangat Liverpool yang harimau terluka(sebab da straight 4x kalah) yang kehilangan kedua2 taringnya(Torres ngan Gerrard) dan le membaham atau at least draw ngan man u..Lebih tepat aku harap Liverpool menang naseb ngan man u, sebab selalu sangat man u menang naseb..

Tahun lepas, venue same jugak, kat anfield..liverpool vs man u..aku ingat lagi time tu bulan puasa..game start kul 7.45malam..aku memang da plan nak pi semayang tarawih malam tu..so, aku singgah jap tengok game..situasi same jugak, torres ngan gerrard tarak maen..aku cakap kat member aku awal2, rase macam man u menang aje sebab tahun lepas(2007/2008) Liverpool kena teruk ngan man u..


Kalo x silap aku, time game tu first time alex ferguson(AF) taruk player kuat2..tevez maen 1st eleven game tu..time aku datang tu, tevez baru aje skor goal..terus supporter man u yang poyo menjerit hengat x hengat punyer..supporter Liverpool pon jerit “ ala boleh la..torres ngan gerrard x maen”..aku lepak aje tengok..then, minit keberapa ntoh,(belum azan isyak lagi), Liverpool dapat gol..own goal kalo x silap aku..xingat sape skor..1-1..

Aku pon tak jadi nak pi terawih malam tu, sebab dalam hati aku cakap “ni macam best aje ni”..aku yang da memang siap pakai kain pelikat+kopiah pon keep on lepak..rupa2nyer, ramai gak yang gaya macam nak ke masjid tapi melencong tengok bola..ujung2 game, Babel yang power takat suam2 kuku tu rembat masuk..sebijik macam stail gol yang tevez skor previously..tarak orang marking..terus hysteria 1 dunia..liverpool akhirnya berjaya titik man u..giler betol..

Full time 2-1..liverpool menang..

So untuk supporter Liverpool, dun wori..tahun lepas boley buat, tahun ni xkan x boley buat..

Kepada supporter man u, ala kalo takat menang 1-0 atau gol naseb tu, x payah la nak bangga sangat..chelsea boley titik Liverpool yang torres and gerrard men sekali 2-0..

Second round time maen kat old Trafford x payah cakap la, vidic ngan van der sar yang kunun2 nyer power giler sebab da berapa game x bolos tu kena titik kaw2 ngan torres, gerrard, aurelio and dossena..man u skor gol awal, ronaldo skor..

Teringat lagi gambar gerrard cium camera..aku terus buat gambar tu wallpaper sebab macam kelakar..

Prediction : man u menang..menang naseb..haha..kalo giggs perform la..
Dalam hati : livepool menang..

Moment of Truth



Ari jumaat, 23october aku telah menjadi bidan terjun..sebab aku substitute budak cina dalam group aku..die mintak aku tolong buat presentation kat depan kelas untuk subjek corrosion..presentation cover 15% untuk sume orang..aku x sampai hati nak decline sebab die pon busy ngan subjek system design..da la sorang grop ember die eksiden moto lalu dislocated elbow..

So pagi tu, aku pon present la ngan penuh confident..lecturer aku arab..then die bawak dua mamat poyo ni, yang jugak arab(maybe die punyer master or phD student kot)..group aku buat kes karatan kat rantai besi..jenis corrosion adalah fretting corrosion..

Minggu depan pulak, moment of truth aku..

27/10 - presentation UGP atau projek sarjana muda aku..aku buat spine tribo-simulator..simulator yang boley simulate pergerakan tulang belakang..

29/10 – 1st final exam paper..hubungan etnik..planning study, sehari sebelum exam…dulu time 2nd year aku x ambik subjek ni, sebab aku kena repeat thermodynamic 1..dapat D..satu2 nyer subjek yang aku repeat..lepas repeat dapat B+..ok la..so-so gitu..

30/10 – 2nd final paper ..corrosion..manyak benda nak kena hafal..manyak benda mau kena ingat..

8/11 – 3rd and last final paper..economic engineering..last paper..lepas tu, maybe relak sat satu hari..kemudian finalise drawing simulator aku..

Thursday, October 22, 2009

Gila psiko

This girl missing at Pulau Pinang during de 1st day UPSR exam and she just 12 years old....


See......... . what happen to the girl....




viewer description is advised..












Real Madrid 2 Ac Milan 3



Venue : Santiago Bernabeu
Jam : 2.45pagi(waktu Malaysia)
Event : Pertunjukkan sarkas..

Haha..giler lawak aku tengok game real vs Milan..sekor2 kaki buat lawak..

Badut #1 : Dida..
Serius lawak mamat ni..Granero sepak bola ke arah ko..then, ape yang ko buat..ko tangkap then ko rebound jap bola..peh tu bola terkena lutut..raul datang serbu ko..ko gelabah..pejam celik,die tolak bola ke kiri ko..terkapai2 la ko nak sambar bola..raul sepak..gol…
Then, nyaris2 ko bagi goal no3 kat real..again..kes tangkap x melekat..aku rase la, better ko praktis tangkap ayam kat kampong..mane taw grip tangan ko bertambah bagus..

Badut #2 : Cassilas..
Mat jambu..ape kes Milan baru dua kali try on target, terus goal dua2 kali..yang ko jadi samdol tu gi keluar betol2 sebelum pato skor goal pertama champion league apesal..diulang, goal pertama dalam champion league..for sure ko x boley tepis bola tu..silap2 kena kad merah terus..aku rase la..ko tengah dok berangan kot sampai x sedar pirlo shoot jauh..same kes ngan victor valdes(1st goal rubin kazan)

Badut #3 : Ref..
Ni lagi satu kaki buat lawak..zambrotta tekel benzema dari belakang..ceit tarak penalty..lagi satu, please explain tu me, apesal thiago silva punyer goal disallowed…

Badut #4 : Badut feveret aku ni..Ronaldinho..
Betul2 lawak malam ni..awat la hang lambat sangat panaih..adoyaiii…first half and awal second half memang hang lawak giler..tahan bola x kena..macam2 la..serius lawak..budak kat belakang aku da buat lawak da kat hang..makin kuat la aku gelak..kat ujung2 biler da perform, hang kena tukaq ngan flamini..yang hang pi tolak kepala raul tu apasai??kan da nak bergaduh dua2 team..tak pasal2 nesta kena kad..

Petualang #1 : Sergio Ramos..
Tak bagus langsung dari segi defensive semalam..ngan ronaldinho yang da out-form atau off-peak pon ko gabra..takkan masih terkenang performance ronaldinho time tahun 2005/2006..time die jadi man of the match game el classic kat bernabeu..ala yang sampai sume supporter real madrid berdiri tepuk tangan(standing ovation)..

Petualang #2 : Marcelo..
Sama macam Sergio ramos, bagus time serang, tapi time defend macam najis..awal2 game ko da kena ayam ngan pato..then, pato senyap cikit..second half, biler die men centre, ko relax aje..perasan x time dua2 gol pato, ko senang2 aje macam lepas die..da la pakai mouthguard, ingat men ragbi ke.??

Hero : ALEXANDRE PATO….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Memang striker feveret aku..kalo x percaya, Tanya member aku..aku lagi prefer die dari Sergio ‘kun’ aguero..aku still x paham awat la die ni tak nak pi join ancelotti kat Chelsea..kalo la die partner ngan drogba, memang marvelous..aku rase dari tiga kali shot on target ko, dua kali goal..memang superb..tembus gawang casillas pulak tu..

Aku harap tahun depan, ac Milan out dari position top4 kat serie A..kebetulan pulak, larangan pembelian kat Chelsea ditarik balik atau berjaya di-diskaun kan oleh Michael platini..ko nak sangat2 men champion league…then, Chelsea offer 50million and ko akan datang ke Chelsea..aritu offer 40 million, tapi tak mau blah..jual mahal..

Ronaldinho vs Kaka??
Ermm..mesti la kaka yang menang..cume berada di pihak yang kalah aje..


Kesimpulan : real Madrid gagal exploit pertahanan ac Milan yang agak mickey mouse time awal2 game tapi kat ujung game, macam popeye the sailor man..ac Milan berjaya exploit pertahanan real Madrid yang memang mickey mouse club..sekian terima kaseh..

“The Beautiful Game”

Wednesday, October 21, 2009

Lupa zip seluar


Penah x korang especially kaum2 yang sejantina ngan aku time keluar mane2..lupe nak zip seluar..

Selalu biler member cite kat kita, pasal sape2 x zip seluar..for sure kita tergelak nyer..

Tapi biler kena kat batang idung sendiri, baru la malu..

benda yang same jadi kat aku ari ahad lepas..aku selalu pi makan kat satu kedai ni..aku memang penuh confident ambik lauk tanpa rasa segan silu..

abis aje makan, tapi aku nak pi basuh tangan kat sinki..aku lalu kat satu table ni..sume orang kat table tu buat muka surprised biler tengok aku..aku pon kontrol la macho.

sampai kat sinki, lepas aje basuh tangan, aku akan tengok dulu kuku aku, mana la taw, kot2 ade benda2 halus tersekat kat celah2 kuku..time aku dok perhati dengan penuh teliti kuku aku, di sebalik celah2 jari2 aku tu, baru aku sedar aku terlupe zip seluar..

tiba2 datang perasaan malu yang sememangnye da lame x kunjung tiba..aku pon tarik la zip slow2 sambil ushar line..naseb baek tak da orang perasaan time aku tarik zip seluar..kang dorang ingat aku ni sex maniac pulak..

aku pun cepat2 blah dari kedai tu..malu giler beb..

aku pelik apesal superman rase penuh gagah perkasa biler pakai spender kat luar..

maybe lepas ni korang boley panggil aku..SUPARMAN..

~aku da bayar makan lepas ambik lauk and naseb aku pakai protection~haha

p/s : jangan gelak kat orang laen, sebab nanti jadi pulak kat kita..

Monday, October 19, 2009

Kesian liverpool


Dulu kecik2 sampai ke besar, ade orang tanye apesal taruk sebijik aje bola kat dalam padang..apesal sume orang mesti terkejar2 bola tu..kan senang kalo bagi sorang satu bola..

tak tahu le sebab ape orang tu tanye aku, maybe die nak tengok cerita feveret die kot..tapi aku sebok nak tengok game bola..

sekarang ni, baru aku ade jawapan die..

ari sabtu baru aje lepas, fan liverpool satu dunia hangin satu badan..sebab ade seorang budak kecik, supporter liverpool pulak tu, gi ketuk atau tampar belon atau bola besau kaler merah masuk padang..ala bola yang orang slalu bawak time lepak tepi pantai tu...

kebetulan team lawan, iaitu sunderland tengah sedap meng-attack pertahanan liverpool yang diketuai oleh Carragher...then, bola yang betul, yang kaler putih tu, betul2 dapat kat kaki Darren Bent(antara top scorer season ni)..terus mamat hitam ni hayun kaki ke arah bola putih..bola putih terbang dengan lajunyer melanggar bola merah sebelum menuju ke pintu gol..

lepas aje berlanggar dengan bola merah, bola putih jadi rebound sambil terus terbang ke arah gol..bola merah terbang ke tepi...keeper liverpool yang berkepala botak, Pepe Reina jadi confius..adakah patut die save bola merah yang melayang sebab berlanggar atau bola putih..memang confius beb..last2, die tercengang..sunderland 1 liverpool 0..(mungkinkah reina akan terus botak sebab sebok pikir mane satu bola yang patut die save)


aku seronok sebab player dalam team fantasy futbol aku iaitu darren bent skor gol..tapi serius kecian kat liverpool..da la torres ngan brader gerrard tak maen..

mengikut peraturan fifa.."the referee stops, suspends or terminates the match because of outside interference of any kind".contohnyer kalo ade supporter baling mercun, ref akan stop game sekejap atau stop terus..sebab ade gangguan..

satu lagi, aku rase ni salah mamat ni..sebok nak korek idong..carragher tengah khusyuk melombong..


video

Saturday, October 17, 2009

Betul ke muka aku macam artis?



standard la dalam idup, mesti ade orang cakap muke aku macam artis..

banyak la artis yang telah disamakan dengan aku.. bukan salah aku okey..dorang tiru style aku...

dulu time aku kaler rambut, orang cakap muke aku macam ade budak af tu..af berape ntoh, aku x ingat la..aku rase same sebab kaler rambut kot yang 'berkarat' time tu..

tapi yang aku ingat la, orang paling banyak kata rupa aku macam rupa hero drama Natasha dulu..ala yang sekarang ni jadi bisnesman da...

yang paling aku ingat, time aku makan malam time first year dulu, time tu depan meja aku ade table kosong..time tu, tv besau tu tengah tayang cite natasha..aku pon tengok la sambil tengah makan nasi goreng..then, ade dua orang minah tu datang dok kat table depan aku..

then, betul time kamera tengah fokus muke mamat ezany ni, dorang pandang belakang sambil senyum kat aku...

time aku dok lepak kat umah member aku dulu kat Bukit Gedung, lepas aje aku belah, mesti mak member aku kata muke aku macam hero drama Natasha...

time aku pi um, saje2 aje masuk..member matrik aku yang da lame x jumpe aku, terus kata muke aku macam mamat ezany ni..dulu time matrik x kata ape2 pulak..