Monday, August 31, 2009

S.O.S..Minyak bakal naek harga



Tadi, baek punyer berita dalam tv..minyak petrol bakal naek harga

ron95 = rm1.80/liter
ron97 = rm2.05/liter

damn..x pasal2 aku mencarut..shit..

ari jumaat lepas aku pi pam minyak kat shell
ron95 = rm1.75/liter
ron97 = rm1.80/liter
v-power pulak, ade pump minyak yang da x jual minyak tu..ade sebilangan kecik aje jual..(v-power adalah ron99)

then, nanti mesti pengusaha bas and teksi naekkan harga tiket..bla.bla.bla...elooo, kalo mau untung lebih, servis pon mau chantek la..

ermm..aku bukan nak komen ape, tapi biler pakai ron95, memang pick-up ade kurang cikit la..

Dua hari lepas di Jusco Tmn U



Dua hari lepas, still dalam bulan Ramadhan al-mubarak ni, aku pi jusco jap kat taman u..time tu dalam kul 11..aku nak beli instant mushroom sup..

aku beli 3barang aje, pensel kayu, mushroom sup and ubat ketiak a.k.a deodorant..then, sebab aku beli kurang dari 8 barang, aku que le kat express counter..scene ni berlaku depan mata aku, customer selang satu depan aku..2 uncle chinese vs 1 cashier melayu yang bertopeng h1n1..

uncle 1 sedang menaikkan kacang cap tangan menyerupai gaya nelayan menaekkan ikan yang tersangkut di pukat..die bagi naek 6packet kacang cap tangan..ade lagi barang kat kaunter..tiba2 cashier yang hanya kedengaran suara, tapi x nampak mulut bergerak(sebagai pakai mask) memulakan situasi...

cashier : eh jap jap..
uncle1 dan uncle2 terpinga-pinga..
uncle1 : apa sal?
cashier : (sambil jari telunjuk mengira barang)..eh ni lebih dari 8 barang ni..(memang pon..ade la dalam 14 barang total)..ni x boley bayar kat kaunter express...
uncle2 : aiyaa..x boley ka??x boley ka??
cashier : x boley maaa...
uncle1 pon kembali kutip kacang cap tangan yang sebelum tu die da taruk kat atas kaunter..die pon ngan tension tolak balek troli ke kaunter len..uncle 2 pon buat muka toya skali ngan uncle1..

aku senyum aje la sebab dua benda..pertama,keadilan telah ditegakkan..uncle kalo x reti kira barang dalam troli, mintak la orang len tolong kira..yang kedua, masa untuk aku que da shorten sebab da xde uncle tu..ape kejadah kalo ade express counter tapi orang yang barang berlambak2 pi que n bayar gak kat citu..and uncle, kalo u x puas hati sangat, tinggal aje troli u kat tepi..xde orang paksa u beli kat citu..

erm..xde niat perkauman yea..peace..

Arab School Pranks

video

Korang rase lawak ke??Aku rase macam nak bagi flying kick aje

Hepi Indie-pendence Day


Yup..selamat hari kemerdekaan ke 52..

aku arini naek bas dari jB ke kL..penah seyh..then kat area on da way ke pudu, bas aku stuck sebab jam..aku pon menapak la punyer la jauh sebab da kul 6.30..kang aku x sempat nak bukak posa pulak..lame la jugak jalan..dalam 12minit baru smpai pudu(aku jalan laju giler tadi...)

then, sampai kat lrt plaza rakyat, lagi la tuutttt...lrt lambat giler..tension aku..da le ade budak skinhead datang lepak tepi aku..aihh..

last2, smpai lrt cempaka dalam kul 7.10pm..da gelap da tu..tunggu azan aje la..then bokak puasa ngan mcD 'berbuka puasa'..makan sampai perut kembung..

then, malam kul 11, abang aku ajak aku ngan akak aku lepak luar..kat mane ntoh..tapi lepak kat cafe GASoline..kat atas bukit ape ntoh..ramai le orang lepak kat cafe tu..mostly chinese..aku pesan 'portugal lamb chop', akak n my bro order 'beef steak'..sodap beb..orang belanja..

time lagi 5 minit sebelum kul 12, ramai le pulak datang himpit kat meja kitaorang..meja kitaorang dekat hujung, tepi tu memang boley nampak kL..budget ade bunga api besau2, tup2, ciput aje..bunga api jenis small scale aje ade..tipo la kalo aku x frust..

then lepak kenyang sampai kembung perut ngan pipi, kitaorang chow..my bro n akak aku layan dvd 'crank 2'..aku malas nak tengok sebab tu aku punyer dvd..so da lame da aku da tengok..

ok la ciao dulu ek..aku nak rehat dua-tiga arini ni..malas nak pikir 'parachute simulator' aku tu..aku mau tido..

Thursday, August 27, 2009

Lembu makan anak ayam

video

Pedang samurai ke payung samurai

giler smart design ni..aku nak beli satu la..mesti orang ingat aku ni yakuza branch malaysia..hehe..nice picture from http://stranges-world.blogspot.com/








Tuesday, August 25, 2009

Why you shouldn't add your boss to Facebook



hahaha..budus..

Memang hensem idea ni

GIler macho artist ni..macho sebab unique..marvellous..thanks to siput masuk marathon sebab hantar emel yang amat marvellous..

"
Chinese painter to make you disappear

Chinese artist used a new type of simulation methods

This method requires a large effort to

As it does not paint on paper

But you draw yourself You ~

i'll keep u with pictures "

ermm aku x sure la samada perkataan simulation tu sesuwei ke x..tapi memang hensem la idea dorang ni..








Permulaan puasa

Permualaan puasa..hoho..

1st day puasa, aku pi jusco..punyer la bagus sebab hari 1st puasa, dorang da pasang lagu raya..naseb baek lagu raya yang hepi2..tapi serius la, macam terlebih extra over excited dorang pasang lagu raya..rase macam nak pi tukar aje ngan lagu len..rase pasang lagu Hujan orait ke?

Aku pi jusco beli mamee slurp, mushroom sup, roti, peanut butter, nesvita(nestum le tu), and bla.bla.bla...yang len tu bukan benda makanan..kalo cite pon, macam x kan membuatkan korang terliur aje..

Menu bukak puasa 1st day = nasi ayam
Menu bukak puasa 2nd day = nasi beriani
Menu bukak puasa 3rd day = nasi beriani gam..memang sedap giler ni..

Menu sahur 1st day = nasi goreng daging merah
Menu sahur 2nd day = roti bakar + sup mushroom
Menu sahur 3rd day = mamee slurp kari berapi..

Panas ati betul aku ngan sorang tu lepas balek dari bazar ramadhan tadi..suke2 ati aje selit moto roda tiga die..lebar da macam kancil, tapi mencilok macam moto..custard, mustard betul..(aku x mau guna perkataan "bas***d" time bulan puasa ni, so aku ganti kan ngan perkataan "custard, mustard")

And kepada awek2 yang pi bazar ramadhan petang2 tu, tolong la jangan pakai seksi2..bukannyer aku x cuba untuk menghalang penglihatan aku, tapi aku x mampu menahan mata liar aku..oh tidakk..pahala puasa aku da ade diskaun..

Aku cuba sedaya-upaya aku untuk x kutuk2 orang bulan puasa ni..hehe..sama-sama kita jayakan cita-cita aku..

Wednesday, August 19, 2009

Sapa suruh tanye aku soalan

yea...sapa suruh tanya aku soalan ini..actually, last week punyer kelas 'system design' sorang minah melayu group aku gagal menghadirkan diri lalu meninggalkan aku yang muke dari sudut2 tertentu ade cikit2 rupa chinese(kadang2 aje dengan bantuan efek lighting) bersama-sama tiga orang chinese..dua apek and sorang amoi..

Apek1 : Eh, esofagus..Muslim boley kawen sampai 4 kan?
Esofagus : a'ah..tapi kena adil la..
Amoi : So nanti u mau kawen berapa ramai?
aku diam jap sambil ketiga-tiga manusia ni dok ushar jerawat kat muka aku..
Esofagus : ermm..maximum 2orang..(sambil senyum2)
Apek2 : Aiyaa..u tamak la...

haha..moral of story, chinese boley kawen sorang aje..so, kalo chinese tanye, jawab nak kawen sorang aje..sebab nanti dorang jeles..

Monday, August 17, 2009

UTM autoshow



semalam, lepas aje meeting, aku terus straight pergi tapak konvo..planning awal nak ushar baju2 aje, tup2 nampak berderet kereta..baru aku ingat ade autoshow..

Macam besa le, mostly kereta adalah Kancil-Mira, Wira-evo, Myvi-passo..Ade gak BMW sebijik n honda jazz yang boley tahan gempak..aku x snap sangat gambar sume keta..yang interesting aje aku snap..

Ni ade gambar cikit kat bawah..

MyVI - Dark Knight..besar giler ekzos..





Gen-2



Vios




Wira






BMW - ni paling susah aku nak snap gambar pakai kamera hp aku..ramai sangat orang




^bukti ramai giler orang ushar kete ni..

Nissan Cefiro
- aku rase, xsure sangat..kete paling gempak sebab boley 'menari'



Others..
yang ni, dalam Rim die ade lampu LED, so kalo malam, sah2 lawa giler


kalo nak bakal mak mertua gi pasar, jangan pakai keta ni..sebab nanti kena maki sebab xde tempat nak taruk benda basah..


tengok betul2 tayar belakang die..


Banyak lagi kereta, tapi ade yang aku x snap gambar

Wednesday, August 12, 2009

Karangan



yang aku x boley blah kat karangan ni, kat ayat ujung tu..yang cekgu tu komen..korang baca la sendiri..hoho..

x nampak?? ok la aku tulis len "hantu itu gembira jugakah?"
...."jumpa cikgu!"..hehe..



thanks to iap a.k.a siput masuk marathon sebab hantar macam2 emel kat aku..jasa mu dikenang..