Monday, October 19, 2009

Kesian liverpool


Dulu kecik2 sampai ke besar, ade orang tanye apesal taruk sebijik aje bola kat dalam padang..apesal sume orang mesti terkejar2 bola tu..kan senang kalo bagi sorang satu bola..

tak tahu le sebab ape orang tu tanye aku, maybe die nak tengok cerita feveret die kot..tapi aku sebok nak tengok game bola..

sekarang ni, baru aku ade jawapan die..

ari sabtu baru aje lepas, fan liverpool satu dunia hangin satu badan..sebab ade seorang budak kecik, supporter liverpool pulak tu, gi ketuk atau tampar belon atau bola besau kaler merah masuk padang..ala bola yang orang slalu bawak time lepak tepi pantai tu...

kebetulan team lawan, iaitu sunderland tengah sedap meng-attack pertahanan liverpool yang diketuai oleh Carragher...then, bola yang betul, yang kaler putih tu, betul2 dapat kat kaki Darren Bent(antara top scorer season ni)..terus mamat hitam ni hayun kaki ke arah bola putih..bola putih terbang dengan lajunyer melanggar bola merah sebelum menuju ke pintu gol..

lepas aje berlanggar dengan bola merah, bola putih jadi rebound sambil terus terbang ke arah gol..bola merah terbang ke tepi...keeper liverpool yang berkepala botak, Pepe Reina jadi confius..adakah patut die save bola merah yang melayang sebab berlanggar atau bola putih..memang confius beb..last2, die tercengang..sunderland 1 liverpool 0..(mungkinkah reina akan terus botak sebab sebok pikir mane satu bola yang patut die save)


aku seronok sebab player dalam team fantasy futbol aku iaitu darren bent skor gol..tapi serius kecian kat liverpool..da la torres ngan brader gerrard tak maen..

mengikut peraturan fifa.."the referee stops, suspends or terminates the match because of outside interference of any kind".contohnyer kalo ade supporter baling mercun, ref akan stop game sekejap atau stop terus..sebab ade gangguan..

satu lagi, aku rase ni salah mamat ni..sebok nak korek idong..carragher tengah khusyuk melombong..


video

3 comments:

Manusia said...

ye2..
rasa amat sengal sekali huhu..

mAxx said...

http://1steleven.blogspot.com

esofagus said...

to manusia : sengal giler..
to maxx : boleh x aku join kem chelsea kt 1st eleven?