Saturday, October 10, 2009

Mari belajar lampu isyarat

Ada satu iklan dulu, budak2 men tarik upih ke ape ntoh..

tiba2 ade sorang makcik tua yang pakai anak tudung sambil memakai baju kurung kaler merah..

salah sorang budak lalu suruh member2 die stop, "wop wop..merah merah..berhenti"..sebab kaler merah(merah=stop) dan maybe sebab ade cikit2 rase respek kat mak cik tua yang dipanggil mak ngah..

then mak ngah tanye, "kalo hijau,camne pulak?"

budak2 hingusan itu dengan nada yang sekata menjerit " jalan la..mak ngah"..bukannyer mintak mak ngah tu 'jalan' dulu..bukan2..tapi boleh gerak dengan selamat..

lebih kurang camtu la iklan tu..iklan lalulintas kot..

kat bawah ni, ade gambar lampu isyarat kat Russia...
























(aku x ingat sangat iklan tu)
ape kata kerajaan malaysia ubah style lampu isyarat kat malaysia, sebab bosan design same aje..so, kebanyakan driver yang tengah stop kat trafic light akan blah secepat mungkin sebab boring tengok lampu isyarat..

mungkin kalo lampu isyarat diubah,

yang tengah speeding nak kejar lampu kuning tu, xkan speeding daa sebab nak tengok design lampu traffic light..

and jangan terkejut kalo ade orang post ambik gambar kat tiang traffic light..

3 comments:

~najihahfaizahazaman~ said...

tertarik ngan entri nih. nice..
juga cadangan tuh. huhu.

esofagus said...

hehe

oniechan said...

ya..saya setuju dgn cadangan anda~ tengok heart merah tu xla stress sgt kan..hee