Saturday, March 13, 2010

Siri Menyampah 2

Aku menyampah kat filem2 melayu..tapi tak semua..ade la 90% yang aku menyampah..

kalo download free pon, aku tak hingin..kalo orang tolong download and then offer kat aku sambil menghulurkan hard disk, mungkin aku akan consider(tu pon selepas aku tanye, ade movie baek punyer tak?)..hahaha

kenapa aku bosan dengan cerita melayu??

no1..aku seorang yang amat mementingkan jalan cerita..kalo jalan cerita die best, tapi jiwang nak mampuih, aku tak kesah..aku boley layan..tapi kalo jalan cerita tak best, walaopon gune effect dari studio yang buat Lord of The Ring, aku takkan tengok..


*GADOH..pity..movie yang bawak good messanges..tapi sebab pasal bergaduh antara kaum, langsung tak dipublish..

no2..trailer punyer la gempak..tapi selepas aku tengok dvd pirate, baru la aku rase aku tertipo..contohnyer filem KINTA..preview bukan main gempak..siap Ho Ro Bin(wakil wushu Malaysia) berlakon lagi..tapi cam haram je jalan cerita..skill pun suam2 kuku..



no3..pelakon..aku ingat kan pelakon kat malaysia ni banyak giler..last2, recycle hero ngan heroin muke yang sama gak..takde ke heroin lain dalam malaysia ni..aku yang dulu syok kat heroin tu sebab die cun, tapi sekarang aku da meluat da nak tengok filem sebab die..



no4..predictable storyline..adoyaaiii..takde modal lain ke haaa??kalo filem yang awie berlakon time zaman yusop haslam, mesti die pegang watak mekanik..takpon musician..apesal tak ambik watak yang faymes2 cikit?mungkin sebab die boley pakai singlet atau sleeveless shirt yang boley menunjukkan kebesaran bicep kat lengan die..



no5..suka sangat bergantung kat name2 yang kunun2 nyer faymes untuk melariskan filem.."Jangan Pandang Belakang Congkak" what the heck??bosan nak mampuss..naseb baek aku beli dvd pirate..tu pon aku rase menyesal and rase macam nak pi claim balek rm5 kat tauke dvd tu..



no6..tak payah la dok buat sequel prequel watever..da takde idea ke haa??semalam aku tengok V3-Samseng Jalanan..haram tak best langsung..filem Remp-It lagi best dari V3..ni ke filem yang farid kamil bukan main melenting biler kunun2 nyer Adnan Sempit tiru movie die..



no7..poster yang sangat tidak menarik..lepas aku tengok poster tu, aku nak baham burger pon tak berselera laaa...kalo poster tak bernafsu, camne aku nak bernafsu tengok filem tu..



no8..kontroversi melebih2..cerita biase aje..nothings spesel



why not producer filem buat filem based on great novel atau true story..yang mane tak payah nak spent duit buat CGI gempak meletop banjaran titiwangsa tu..

aku tabik dengan Upin&Ipin sebab anak buah aku begitu excited tengok movie atau series Upin&Ipin..siap reti sebut "Ipin..Ipin.."

last but not least, caj murah untuk tiket boley tak??takut kang nanti tak berbaloi..

6 comments:

Raiden said...

nice blog!!

mengenai movie melayu, memang kebanyakan aku xlayan..hanya citer Afdlin shauki je yang best bagi aku..

esofagus said...

thanks raiden..haha..same la

nabila said...

btul2..bosan la watak sume same
da meluat tgok farid kamal sgt2..
pastu jalan cite die lebiy kurg..bukan bg pengajaran kt mnusia yg tgok, lagi rse nak wat jht lg ade la..
bosan mehhh!!!!!!
bukan tak sokong cite melayu tapi dah mmg nth hape2..


raiden=aku pun peminat file afdlin shauki

Beto Rahman said...

dik, naseb baik kwn-kwn kau ni sokong afdlin HAHAHAHA..jgn diboikot bos aku tuh.

esofagus said...

to nabila : mari menyokong filem afdlin

esofagus said...

to cik beto : naseb baek..kalo tak da kena sembelih..haha