Sunday, March 1, 2009

My niece besday

29 feb adalah besday anak buah kesayangan aku..mmg le kesayangan da die the first n only anak buah yg aku ade..

kronologi ketibaan aku di kL..

27feb
8.00mlm, aku sampai kt pudu..trus aku naek lrt tanpa membuang mase..then aku turun kt lrt cempaka..aku pn pelik apesal la aku turun kt cempaka, slalu aku turun ampang..nk bt cmne da akak aku suruh..

8.30mlm, aku sampai kt lrt cempaka n dorg bwk aku g carrefour mne ntoh..aku da agak, msti aku jd seladang ni, kne kerahan tenaga mengangkat beg plastik..aku rela aje la..tp sblm g shopping, aku n akak2 aku g mkn kt kfc dgn anak buah aku..anak buah aku sibuk le menyudu pinggan aku ngan pinggan ibu die gne sudu plastik..da abis mkn, die sibuk plak men2 suap ngan aku..aku bukak mulut, die suap sudu dlm mulut..nsb baek die x tolak abis, kang berlaku kes pembunuhan kat ctu akibat ade sorang budak universiti tersohor di malaysia tercekik sudu plastik sehingga mati..

9.00mlm, operasi memborong abis sume benda kt carrefour bermula..part aku, menjadi sorg pemerhati bebas..

10.00mlm, aku memunggah beg2 ke dlm myvi akak aku..byk gler barang yg dorg beli utk besday party sok..


28feb, disebabkan anak buah aku lahir 29 feb, so spatutnyer besday die 4 thn skali la..tapi akak buat mkn cikit2(padahal byk jugak)..

11.14pg, aku bgn sbb mbr aku msg aku..mbr ke??huwa huwa..

12.00tghari, aku siap mandi n turun..kne jaga anak buah aku jp sbb dua2 akak aku sibuk..sorg sibuk masak, sorg sibuk ptg carrot..tbe2, anak buah aku terjatuh tme sblh tgn die pgg hp aku..menangis budak tu..serba salah aku..

2.15ptg, buat pertama kali dlm sejarah hidup aku, aku telah memotong bawang..bukan seketul, tetapi 2 ketul..wahhaa..tepuk tangan cikit gya anjing laut..sbb akak aku ade nk bakar sate, so aku kne ptg bawang n timun sebagai additional kpd nasi himpit..

4.00ptg, aku terpakse menjadi mesin pam angin..eh silap, mesin pam belon..penat gler..termengah2 aku, da le aku jarang bersukan..tp xpe, besday gurl pnyer pasal, pak su sggp tiup belon..

5.45ptg, program membakar sate secara berjemaah..aku buat keje simple2 aje..separate sate, kipas(bab kipas mengipas ni aku mmg tere..xpcya tnye sendiri budak kelas aku)

6.00ptg, tetamu pertama sampai..

kul 11mlm, tetamu ciao..tggl mbr2 abang ipar aku la..dorang open game winning eleven..aku biase men pro evo soccer..lebiih kurang aje..aku kne titik ngan mbr abang aku, 3-6..padahal aku ni mne teruk sgt, slalu men ngan budak kos aku, aku antara player yg disegani gk.tp xpe, mlm tu, aku yg paling byk bolos gol die..

kul 12.15, aku ushar internet online..aku bukak FB, cikit aje msg yg masuk sbb aku rse ramai pikir aku x online lgsg kot weekend ni..alamaklum la, g KL..aku ushar thesun.co.uk..paper feveret aku(paper uk ni, united kingdom not ulu kelang ok)..aku ushar live match..haha, chelsea mng..straight kemengan ketiga under mr guus hiddink..liverpool plak kalah..

nnt klo internet ok kt blok aku, aku try upload gmbr besday gurl..ciao..

arigato kozaimas for surfing my blog..hait..

gambar anak buah aku ngan mak die

4 comments:

adyduka bertautsepi.blogspot.com said...

salam..awk adik abg lotfi ke?.huhuhu..saya dulu antara salah seorang peminat diorang ni..time dlm pgram cari menantu..ada gak contact kak sarah dgn telefon dulu tp bila fon kene curi semua no dah hilang,,tak sangka bgitu cepat ms berlalu...dah dapat sorang ank pun mereka...kalo jumpe kak sarah n abg lotfi kim salam kat dia ye...maybe dia dah tak ingat kot...tak pe lah asalkan mereka bahagia...senang2 lawat lah blog sy http://adydukabertautsepi.blogspot.com
ok bye2

esofagus said...

i adik sarah..xpe, nnt i kim slm u kt dorg..
doa2 kn kebahagiaan fmly dorg..

SitiNurGagah said...

kau yang mana?

esofagus said...

aku xde la gmbr cik gagah..
aku hanyalah peniup belon yg setia..wahaha