Friday, February 13, 2009

Cian2


ade sape2 penah tersekat dalam lif..??

Aku penah tesekat dalam lif, pintu x bley bukak kat fakulti aku..memalukan imej fakulti n universiti aku..

so, untuk bukak pintu lif, aku terpakse la mengorbankan sebelah tangan ku yg gagah lagi berani untuk dijolok tgn aku itu utk bukak pintu lif..fuh nasib baek bley tarik pintu lif tu..klo x mau kering kontang aku dalam lif tu..

dulu ade kes kt area kL, dua adek beradik nk g parti besday kt blok sebelah, disebabkan umah dorg tingkat atas, so turun la ngan lif..tup2 , terperangkap dl lif lbh krg lbh dr 12jam..cian2..

ni aku baca kt the Star, PM kte plak bley terperangkap dalam lif, kt tempat yg grand plak tu..memalukan btol la klo org luar malaysia tahu..
dari Star, 13th feb 09

aku pelik gk, mmg ade tulis 'person to contact if lift breakdown' tp klo x silap aku, mostly klo kita naek lif , x kn ade signal sbb slalunyer klo x dpt signal, lif tu betul2 tertutup ngan rapat..xtawu le sbb operator line aku ke ape..

Abdullah trapped in lift for 30 mins

PUTRAJAYA: Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi was trapped in a lift for 30 minutes when the doors jammed at the Putrajaya International Convention Centre.

The Prime Minister, accompanied by Malacca Yang di-Pertua Negri Tun Khalil Yaakob and Public Service Department (PSD) director-general Tan Sri Ismail Adam, had taken the lift to the concourse where he was to deliver a speech at the PSD Diamond Jubilee celebrations at 10.30am.

In his speech at the function later, Ismail touched on the unfortunate incident.

“When we reached the concourse, the lift would not open, so we had to spend about half an hour in there while waiting for someone to pry open the doors.

“We did not panic and all was calm until the doors were finally opened for us to get out and join all of you,” he said.

He apologised to the guests-of-honour saying that it was not the welcome he would have hoped for.

Abdullah later launched the celebrations and showed no sign of having been affected by the incident.

5 comments:

HazirahMahadzir said...

paklah manusia biasa..
ahahahaha~~

esofagus said...

haha..

sapiah hussien said...

Sekurang-kurangnyer tak gelabah...

sapiah hussien said...

Salam, lupe tadi nak bagi salam. Kalau giler kentang cam u ni, bleh join persatuan kentang kot.. :) www.umaine.edu/PAA

esofagus said...

bley2..cume x dftar lg ngan suruhanjaya syarikat malaysia(SSM) ..wakaka..thanks 4 visiting my blog..