Monday, May 24, 2010

The Best Job In The World


entah la..ala2 documentary series baru kat channel 553..

aku tertarik dengan tajuk die.."The Best Job In The World"

tiap2 orang ada dream job memasing..for example,

aku ~ suka keje benda2 design atau lebih tepat, buat benda baru

kawan aku, no1 ~ suka keje bahagian Quality Control yang mana memang aku tak suka langsung

kawan aku, no2 ~ suka keje maintenance flight a.k.a kapal torbang

so, senang cerita, kerje yang ideal untuk setiap orang tak sama..macam taek la, setiap orang berak kaler taek lain2..



how u define 'the best job'??

-> duk opis?
-> masuk keje, kemudian punch card dan kemudian keluar minum kopi selama 1jam?
-> bermain2 dengan adobe photoshop?
-> shooting gambar model?
-> jadi 'anak ikan' untuk mak datin?
-> have your own business??
-> kerja off-shore
-> jadi penyanyi!?
-> keje dengan Donald Trump?

bagi aku, aku suka kerja yang boley travel..not as salesman..tapi macam melawat site, pergi melawat supplier..buat spot-check..boley jumpa ramai orang..develop benda baru..

oh lupa nak bagitawu, alhamdulillah aku dah dapat kerja..tapi aku kembali ke jB la..tak pe la, kumpul experience..kalo takde experience, camne nak dapat gaji besau..

2 comments:

nabila said...

huhuh..tu la...lain org lain kebolehan dieee

esofagus said...

yup..dan minat tersendiri.. :)