Saturday, May 30, 2009

terima kasih la sebab bt aku sentap pagi2 buta..


status aku kat fb : terima kasih la sebab buat aku sentap pagi2 buta..

tu la lebih kurang bunyi status aku kat fb..

sesuwai ke perkataan sentap itu..entah le..lantak la..yang pasti aku memang hangin giler satu badan dengan sorang enginer kat tempat praktikal aku..

mana tak nyer, die ni da la ramai orang x suka-suki ngan die..(sila rujuk post pada Monday, May 18, 2009 bertajuk 'First week kat dunia baru ')..sekarang die(mr Ant) telah di'usir' ke 1st floor, sebab die naek rimas ngan geng2 yang tidak bersekongkol dan tidak bersekepala ngan die..

so semenjak die telah di'buang' ke bawah seperti gaya orang melontar plastik sampah dari tingkat 17 ke tingkat 1 di flat seri wangi, sume orang suka-suki hati kutuk die kat atas..xkesah la, tapi aku x kutuk pon..

ari selasa lepas, member aku, satu2 nya budak laki drafter kat consultant tu asyik kena pressure ngan Mr Ant ni..tu la, ni la, benda ntah ape2 mesti die salah kan orang len..tiap2 kali lepas kena panggil turun bawah untuk face-to-face ngan Mr Ant ni, mesti member aku tu naek ngan muke penuh tension..

member aku siap ade cte kat sorang lagi drafter, yang die kena sound "eh, hang nak keja ke x ni, nak keja buat la cara nak keja'..pergh memang berasap kalau kena sound macam tu..sebagai bukti tahap ketensionan member aku tu,die MC 3ari.demam kura2..aku kena take-over keja die cikit2..

xpasal2 aku kena buat benda electrical kat pc die..xpe la, janji belajar something n aku x boring kat opis...

ok, kembali kepada ape kes aku sentap pagi2 buta pada hari yang mulia, penghulu segala hari iaitu hari jumaat..Mr Ant ni slalu nyer masuk lambat lagi daripada aku, tapi ari jumaat tu, die open opis..aku pon masuk la 1st floor sebab aku nak p punch card..then, die ade kat area meja die smbil pandang-pandang, jeling-jeling kat aku..aku pon angkat tangan kat die(bermaksud 'HI')..then, die boleh pandang aje kat aku..pandang 'lebih kurang'..tarak angkat kening, atau angkat tangan balek kat aku..senyum lagi la tarak..

ye la aku taw aku ni budak praktikal untuk 10minggu je, tapi at least respon la cikit bler aku angkat tangan..ni kalo nanti, supervisor dari universiti aku datang, n die bagi komen pelik2 kat supervisor aku, jaga la die..
aku bagi flying knee kat die..ala2 gaya ong-bak..

*bukankah di televisyen, kerajaan dok kempen ' Budi Bahasa Amalan Kita ', aku rase la kan, badigol so'ot ni x tengok tv kot..

6 comments:

pZah said...

wahh mmg keras ati la En.Semut tu.

apa punya org daa.

wey ke dia rabun.

dia tak nmpak ko angkat tgn kt dia msa tu.(baik sgka)

esofagus said...

xtawu la..die pakai spek, aku pon pakai spek..haha..nk kata lampu x bukak, lampu tgh bukak trang tang2 tme tu

cik kedondong said...

hmmm
buruk sangke:die tuh mmg konon bagos la..bapak die punyer kompeni kot

baek sangke:die tu sakit mulot atau pon konpius nak senyum ke x.slame ni xpnh buat baek kan?

esofagus said...

ntoh le cik kedondong..aku rse mke die ketat kot..tu yg xbley agkt kening atau senyum

man said...

esofagus
nie baru betul ko nak hangin 1 badan atau lebih...

esofagus said...

ye ke man..haha..tq sbb support aku.wahaha