Monday, June 22, 2009

The 100th Post

this is my 100th post..specially dedicated to my best friend, who just passed away last thursday..


Ape perasan korang apabila dok kat tempat aku, terpakse bagitawu sorg kawan pompuan yang bf die(my best buddy) meninggal dunia…

Cmne korang nak bagitawu die

Mcm mne korang nak start perbualan ngan die..

Di pagi jumaat yang mendung disebabkan berjerebu, aku mendail number sorang kawan pompuan aku untuk memberitahu benda paling susah aku nak ungkap dengan kata2(selain perkataan cinta), kata2 yang pasti meruntun hati seorang gadis apabila mendapat tahu buah hatinya sudah pergi menghadap Ilahi..

Troot..trott(bunyi calling tapi orang x angkat)
Esofagus : Assalamualaikum wei, tengah praktikal ke?
Kawan pompuan : Waalaikumussalam..tak la, kedah kan cuti ari jumaat
Esofagus : ye ke, sori2..wey hg ade dengar cite ape2 pasal “F” x?
Kawan pompuan : Haah?takde pon..pasal pa wei?
Esofagus : hang ada msg atau call die x semalam?
Kawan pompuan : aku ada hantar msg, tapi die x balas..pasai pa wei?(die push2 sebab nak dengar penjelasan dari aku)
Aku diam sekejap, susun nafas..
Esofagus : aku nak bagitawu ni, “F” excident..(dengan intonasi suara yang slow)
Kawan pompuan terdiam jap,..
Kawan pompuan : dia ok ke wei?(intonasi die pon jadi slow)
Aku terdiam lme..aku xde idea macam mana aku nak bagitahu berita yg sedih ni..
Esofagus : aku nak bagitawu…yang die..da pi dah..
Kawan pompuan terdiam lame..suara berubah..
Kawan pompuan : Hang cakap btol2 wei, jangan men2..
Esofagus : Xkan la aku nak men2, tu kan kawan baek aku dari matrik lagi..
Kawan pompuan : bior btol wei..apa aku nak buat ni..
Esofagus :xpa2, hang bawak bertenang kat umah, hang ada 1lagi number fon(celcom) “F” kan?mintak sat, aku kol number digi die, not available..
Kawan pompuan : ok2, nanti aku forward kat hang(suara die totally berubah, yang aku pasti ade airmata sedang berlinang di pipi seorang kawan pompuan aku pada pagi jumaat yang mulia itu)..

Aku kol number celcom dua kali, tarak sape angkat..masuk voicemail..aku tinggal msg kat voicemail..

Petang jumaat, around 6lebih,aku dapat msg dari sorang kawan aku yang dok area daerah F..die da p melawat family F, family F ade cerita punca kematian kawan aku tu n waktu pengebumian..
Lepas aku dapat tawu pasal berita tu, terus aku bagitawu kat kawan pompuan aku tu..memang sedih gler die time tu..

Semoga Allah mencucuri rahmat kepada roh kawan ku..

Al-fatihah…

Kat blog kawan aku, ade quote interesting
There is a time for departure even when there's no certain place to go.
By Tennessee Williams


Dude, ko pergi dulu..nanti aku datang teman ko kat syurga..ko tunggu aku yea..


Pemergian sorang teman, sahabat or paling tepat BFF

4 comments:

pZah said...

smoga roh dia dicucuri rahmat dan dtmptkn brsma org2 beriman..

MinT MeaN MeeN said...

dia p dgn baik...
smga dia tenang di sana...
amin...

take care...tlg tgk2 kn khalilah k..

esofagus said...

to pzah : a'ah..wlaupon berat hati cmne pon, kte kne teruskan idup..

to mint : sedih aku dgr baris last ko mint..

orange said...

thanks 4 the special post,,