Friday, September 4, 2009

Rasul Melayusumber : http://isuhangat.blogspot.com/2009/09/blog-rasul-melayu.html

~aku copy paste aje ni..tarak idea nak tulis ape..kapla otak berserabut~


Seorang pengamal ajaran sesat yang paling dikehendaki oleh JAIS yang masih belum dapat ditangkap semakin bermaharajalela di internet. Kahar Ahmad yang gila mengaku dirinya Rasul Melayu kini memblog pula.

Dia update blognya setiap hari. Jadi sebagai umat Islam yang membenci ajaran sesat ni, mari kita 'flag' blog dia ni supaya google boleh menerima aduan agar blog dan user ini diblock.

Cara nak flag blog:


Tanda di ruangan hate and violence pun ok dan ikut arahan selanjutnya sehingga submit.


P/S : YANG NI AKU PULAK TULIS..
FYI, kepada sesapa yang tarak taw, Kahar Ahmad ni adalah orang yang da dakwa diri dia sebagai rasul bagi umat melayu..siap penah naek court syariah lagi, tapi dengar cerita x boley dakwa die sebab die bukan lagi agama Islam..court syariah kan hanya boley dakwa orang islam rite?..correct me kalo aku silap..

jap aku paste kronologi die..

sumber:http://gerbanginformasi.wordpress.com/2008/05/18/kronologi-kes-ajaran-sesat-abdul-kahar/

Info Dipetik : Harian Metro 18 Mei 2008

23 Jun 2005: Ketua kumpulan ajaran sesat, Abdul Kahar membuat pengakuan terbuka mendakwa dilantik Tuhan sebagai rasul khusus untuk orang Melayu serta mempunyai syafaat menjamin pengikutnya masuk syurga.

23 Jun 2005: Pihak berkuasa menahan Abdul Kahar yang mengaku sebagai utusan Tuhan dan dua pemimpin kanannya dalam tiga serbuan berasingan di Hulu Klang, Subang Jaya dan Puchong.

23 Jun 2005: Dua pegawai kerajaan dari Jabatan Pelajaran dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) membayar wang jaminan, sekali gus membebaskan sementara Abdul Kahar yang ditahan di Balai Polis Hulu Klang.

27 Julai 2005: Abdul Kahar dihadapkan ke Mahkamah Tinggi Syariah di atas lima tuduhan mengikut mengikut Seksyen 7, 8 (a), 10 (b), 12 dan 13 Enakmen Jenayah Syariah Selangor.

17 Ogos 2005: Mahkamah Tinggi Syariah membenarkan Abdul Kahar dibebaskan dengan ikat jamin selepas dua penjamin kakitangan kerajaan Kumpulan A membayar wang jaminan sebanyak RM8,000 seperti dikehendaki mahkamah.

25 Oktober 2005: Pengikut Abdul Kahar yang berang dengan penangkapan pemimpin mereka menghantar surat kepada Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) meminta ‘rasul baru’ dilantik menggantikan pemimpin mereka.

15 Februari 2006: Perbicaraan Abdul Kahar ditangguh buat kali ketiga selepas tertuduh mendakwa baru mendapat khidmat peguam sivil bagi memfail permohonan mempertikaikan semua dakwaan yang dikenakan terhadapnya di Mahkamah Tinggi Syariah.

22 Mac 2006: Mazli dan Mat Razali dinasihatkan oleh Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam supaya melantik peguam secepat mungkin atau terpaksa menghadapi perbicaraan tanpa diwakili peguam selepas kes mereka enam kali ditangguhkan.

3 Januari 2007: Abdul Kahar dan dua pengikutnya, Mazli Mansor, 47, dan Mat Razali, 42, dibenar mengemukakan permohonan di Mahkamah Persekutuan mencabar kesahihan lima peruntukkan dalam Enakmen Jenayah Syariah Selangor.

28 Ogos 2007: Mahkamah Persekutuan membenarkan Majlis Agama Islam Selangor (Mais) menjadi pencelah dalam permohonan Abdul Kahar yang mencabar kesahihan lima peruntukan enakmen syariah Selangor.

5 Mac 2008: Pengikut Abdul Kahar, Azanam Mohd Yusof, didakwa di mahkamah kerana didapati mengisytiharkan Abdul Kahar sebagai ‘Rasul Melayu’, sedangkan pengisytiharan itu palsu serta bertentangan dengan ajaran Islam.

2 April 2008: Mahkamah Tinggi Syariah mengarahkan waran tangkap dikeluarkan terhadap Azanam kerana gagal hadir di mahkamah dan menghantar surat yang didapati menghina mahkamah.

5 Februari — 22 April 2008: Lima waran tangkap dikeluarkan ke atas Abdul Kahar kerana gagal hadir ke mahkamah, tetapi waran itu gagal disempurnakan kerana mendapat halangan dan Abdul Kahar gagal dijumpai.

23 April 2008: Hakim Syarie, Mahkamah Tinggi Syariah Selangor, Abu Zaky Mohamad menangguh perbicaraan kes Abdul Kahar Ahmad, 57, selepas dia gagal hadir.

Hakim mengarahkan kedua-dua penjamin Abdul Kahar memastikan dia hadir pada perbicaraan 28 Mei ini.

P/S : sampai ke arini , pak cik ni terlepas kat mana hala ntoh..

No comments: